ویژگی های جدید vSphere 6.5 – بخش اول
vSphere 6.5 نسل بعدی از مجموعه ی vSphere برای مدیریت و بهره گیری از زیرساخت های مجازی می باشد ما در این سری از مقالات به بررسی ویژگی های جدید این مجموعه خواهیم پرداخت. vCenter 6.5 شامل یک سری ویژگی های جدید و ابتکاری می باشد روش نصب به طور کلی مورد بازبینی قرار گرفته و یک روش جدید و مدرن برای نصب و پیاده سازی در نظر گرفته شده است هم اکنون شما می توانید بدون نیاز به هیچ پلاگین یا ابزار دیگری اقدام به نصب vCenter از سیستم عاملهای ویندوز، لینوکس و یا مک کنید برای اولین بار نسخه Appliance از نسخه ویندوزی پیشی گرفته و ویژگی های زیر به صورت انحصاری به آن اضافه شده است.
- ابزار انتقال از نسخه ویندوزی به نسخه Appliance
- بهبود مدیریت Appliance
- قابلیت HA داخلی
- Backup و Restore داخلی
همچنین یکسری بهبودهای در vSphere Web Client صورت گرفته و UI جدید که بر پایه HTML نسخه ۵ می باشد به قابلیت های vCenter اضافه شده است.
مهاجرت
نصاب vCenter به صورت داخلی ابزاری برای مهاجرت از نسخه ویندوزی به نسخه Appliance دارد این ابزار همچنین یکسری قابلیت های جدید نسبت به نسخه اولیه آن که در vSphere 6.5 U2m ارائه شده بود دارد که از جمله آنها میتوان به پشتیبانی از vCenter نسخه 5.5 و 6 اشاره کرد. vSphere Update Manager در این نسخه جزئی از Appliance می باشد بدین معنی که شما می توانید بدون نیاز به سرور دیگر برای نصب این ابزار آن را در vCenter 6.5 استفاده کنید و به هنگام مهاجرت از نسخه ویندوزی به نسخه Appliance تمامی Baseline ها و به روز رسانی ها قابل انتقال می باشد. به هنگام مهاجرت از نسخه ویندوزی به Appliance شما می توانید تمامی پیکربندی ها، هشدارها، رخدادها و … را در سه بخش که به صورت زیر دسته بندی شده و قابل انتخاب می باشد انتقال دهید
- پیکر بندی
- پیکربندی، رخداد و وظایف
- پیکربندی، رخداد، وظایف و معیار های مربوط به کارایی
داده های vCenter می توانند از تمامی پایگاه داده های داخلی و خارجی پشتیبانی شده توسط vCenter انتقال داده شود و در Appliance داخل یک پایگاه داده vPostgres قرار خواهد گرفت.
بهبود مدیریت Appliance
نسخه Appliance در vCenter 6.5 شامل یکسری قابلیت ها و امکانات انحصاری می باشد UI جدید این Appliance امکان پیکربندی های زیادی نسبت به نسخه قبلی فراهم میکند و علاوه بر مانیتورینگ پردازنده و حافظه اصلی امکان مانیتور کردن شبکه، پایگاه داده، فضای دیسک و وضعیت سلامتی اجزای vCenter فراهم شده است این قابلیتها درصد استفاده از دستورات متنی را کاهش داده به عملیات مانیتورینگ را سادهتر میکند.
UI مدیریت Appliance همچنان با پورت ۵۴۸۰ قابل دسترسی می باشد تصویر بالا بخشی از این UI را نمایش می دهد همانطور که در تصویر مشاهده می کنید کلیه فعالیت های مربوط به پایگاه داده توسط بخشی از این ابزار در حال مانیتور می باشد همچنین این Appliance طوری پیکربندی شده است که به هنگام استفاده از ۹۵ درصد از حجم پایگاه داده، به صورت خودکار خاموش می شود تا آسیبی به پایگاه داده وارد نشود امکان تنظیم Syslog نیز از طریق UI فراهم شده است.
HA داخلی vCenter
vCenter 6.5 حاوی یک راه حل High Avability داخلی می باشد که مختص نسخه Appliance می باشد این راه شامل یک vCenter اکتیو یک پسیو و یک Witness می باشد که از vCenter اصلی Clone گرفته می شود و در هر زمان می توان کلاستر مربوط به vCenter HA را فعال، غیر فعال و یا از بین برد همچنین قابلیت Maintenance نیز برای این کلاستر فراهم شده است تا در مواقع نیاز مورد استفاده قرار گیرد. قابلیت HA از دو نوع Replication اکتیو و پسیو استفاده می کند اولی قابلیت Replication پایگاه داده vPostgres می باشد که از نوع همزمان می باشد دومی Replication سیستم فایل می باشد که از نوع غیر همزمان بوده و برای داده های خارج از پایگاه داده استفاده می شود.
دو حالت Basic و Advanced برای ایجاد کلاستر وجود دارد در حالت Basic که در بیشتر سناریوها مورد استفاده قرار میگیرد حالتی است که در ان کلیه نود های vCenter HA در یک کلاستر ایجاد می شوند در این حالت نود پسیو و Witness به صورت خودکار ایجاد میشود همچنین یک Rule از نوع AntiAffinity در این DRS برای نود های مربوط به vCenter HA ایجاد میشود با توجه به انعطاف پذیری که این حالت دارد میتوان محل قرارگیری نود ها در هاست های مختلف ، شبکه و Datastore را برای تک تک نود ها انتخاب کرد.
در مقابل حالت Basic حالت Advanced قرار دارد این حالت برای زمانی مناسبت که می خواهید هریک از نود ها در یک کلاستر جداگانه یا vCenter جداگانه و یا حتی یک دیتاسنتر جداگانه قرار گیرد با توجه به پیچیدگی که این حالت دارد باید عملیات Clone گیری از vCenter برای نود پسیو و Witness به صورت دستی انجام گیرد و پیکربندی شبکه آن نیز به صورت دستی تنظیم شود این حالت با این که پیچیدگی فراوانی دارد ولی انعطاف پذیری بالایی را برای مشتریان خاص را فراهم می کند.
فرآیند Failover می تواند به هنگام از دست دادن کل نود و یا مشکل پیدا کردن سرویسهای vCenter فعال شود در نسخه اولیه HA زمان RTO برای آن ۵ دقیقه در نظر گرفته شده است این زمان میتواند بسته به شرایط زیر ساخت تغییر پیدا کند زمانی که فرایند Failover شروع می شود یک صفحه موقتی برای کاربر نمایش داده می شود و به محض تمام شدن این فرایند کاربر به صفحه لاگین هدایت میشود کاربرانی که هنگام Failover در حال کار هستند این صفحه موقت را خواهند دید و به صفحه لاگین مجدد هدایت خواهند شد برای کاربرانی که در حال کار نیستند شاید نیاز به لاگین دوباره نباشد. فریمورک جدید به نام vMon برای مدیریت سرویس ها در vCenter 6.5 ایجاد شده است این framework یک فریمورک کامل برای مدیریت سرویسها و پیش نیاز های آنها می باشد vCenter HA نیز از این فریمورک برای بررسی وضعیت سرویس ها و کنترل آنها استفاده می کند.
Backup و Restore
یکی دیگر از قابلیت های جدید vCenter 6.5 قابلیت Backup و Restore داخلی می باشد این قابلیت در نسخه Appliance قابل دسترس می باشد و این امکان را میدهد تا از vCenter و یا PSC به صورت مستقیم توسط رابط Appliance پشتیبان گرفته شود هر پشتیبان شامل یک سری فایل ها می باشد که می توان توسط پروتکل های مختلفی از جمله SCP، FTP(S) و یا HTTP(S) به سرور مورد نظر انتقال داده شود پشتیبان گیری هم از PSC داخلی و هم PSC خارجی امکان پذیر است.
فرآیند Restore را می توان از طریق ISO که اقدام به نصب vCenter کرده اید اجرا کنید در فرآیند Restore یک ماشین جدید برای vCenter ایجاد میشود و از فایل های پشتیبان برای Restore استفاده می شود نکته قابل توجه که هنگام Restore گردن وجود دارد این است که UUID و تمامی تنظیمات پیکربندی ها حفظ می شود همچنین امکان رمزنگاری فایل های پشتیبان نیز وجود دارد و می توانید با یک رمز عبور فایل ها را رمزنگاری کنید این رمز عبور به هنگام Restore خواسته میشود توجه داشته باشید که این رمز عبور با توجه به الگوریتم رمزنگاری غیرقابل بازگشت ای که دارد قابل بازگرداندن نیست و در صورت فراموشی دسترسی به فایلهای پشتیبان از دست خواهد رفت.
vSphere Web Client
شرکت VMware از نسخه های پیش زمزمههای حذف vSphere Client ویندوزی را داده بود در نسخه 6.5 از مجموعه vSphere این اتفاق افتاد و به طور کلی نرم افزار vSphere Client از مجموعه vSphere حذف شد در قبال حذف این نرم افزار پراستفاده vSphere Web Client قوی تر شده و API جدید به vCenter اضافه شده است. vSphere Web Clientبیشترین UI مورد استفاده برای مدیریت زیرساخت مجازی می باشد این UI برپایه Adobe Flex می باشد و برای اجرا نیاز به Adobe Flash دارد VMware در هر نسخه از این نرم افزار سعی در بهبود این ابزار دارد در این نسخه نیز قابلیت هایی به ان اضافه شده است که می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- صفحه ورودی به جای Home، Inventory Tree می باشد.
- صفحه Home سازماندهی مجدد شده است.
- تب Manage به Configure تغییر نام داده است.
- تب Related Objects حذف شده و تب های Hosts، VMs، Datastores و Networks اضافه شده است.
- تعداد ماشینهای مجازی که در Inventory نمایش داده می شود به 100 عدد افزایش پیدا کرده است.
- قابلیت Live Refresh اضافه شده است.
در نسخه 6.5 همچنین نیاز به پلاگین Client Integrated Plugin(CIP) برای بسیاری از کارها وجود ندارد کارهایی زیر که در نسخه 6 نیاز به این پلاگین داشتند هم اکنون بدون پلاگین قابل استفاده می باشند.
- Deploy کردن vCenter
- آپلود فایل به DataStore
- Deploy کردن OVF و OVA
- Import و Export کردن از Content Library
بسیاری از کارهایی که نیاز به CIP داشتند با قابلیت های مرورگر جایگزین شدند تنها قابلیتهای Windows Pass-thought Authentication و لاگین با Smart Card نیاز به استفاده از این پلاگین دارند.
vSphere Client
در نسخه 6.5 از vSphere یک نسخه HTML5 با قابلیتهای محدود وجود دارد که در کنار vSphere Web Client کار میکند این نسخه هم در نسخه ویندوزی و هم در نسخه Appliance وجود دارد و به صورت پیش فرض فعال می باشد قابلیت های این ابزار برای کارهای روزمره مناسب بوده و با آدرس https://vcip/ui در دسترس خواهد بود VMware این ابزار را به صورت دوره ای و جدا از روال به روز رسانی سایر اجزای مجموعه vSphere به روز رسانی خواهد کرد و عملیات به روز رسانی آن بدون تحت تاثیر قرار دادن سایر بخشهای vCenter صورت خواهد گرفت.
برخی از مزایای vSphere Client
- بدون نیاز به پلاگین
- یکپارچه شده با vCenter
- پشتیبانی از Enhanced Linked Mode
- ساخته شده بر پایه HTML5، قابل اجرا برروی هر مرورگر و سیستم عاملی
بسیار عالی و کاربردی منتظر بخش های بعدی هم هستیم
خیلی خوب بود.تشکر
خیلی خوب ممنون
اما درباره بخش گرافیک VM هم بفرمایید
یکی از دغدغه های ماشین های مجازی ضعف در بخش گرافیک سیستم می باشد.
که امکان استفاده از نرم افزارهایی مثل Photoshop و به طور خاص 3D-MAX را فراهم نمی آورد.
البته برای استفاده از Photoshop بهبود هایی ملاحظه شده اما نه بیشتر
like
بسیار عالی
منتظر بخش های بعدی هستیم