معرفی دسکتاپ مجازی
امروزه با گسترش انواع دستگهاي موبايلي از قبيل تبلت ، موبايل ،لپ تاپ وThin Client و … اين نياز براي کاربران از سيستم هاي کامپيوتري و موبايلي ايجاد شده است که ای کاش میتوانشتند در هر زمانی و هر مکانی به برنامه های و داده های خود دسترسی داشته باشند. کاربران ، عم از کاربران عادی و حرفه ای به دنبال این هستند که بدور از نگرانی برای از دست دادن اطلاعاتشان بتوانند به راحتی و با هر وسیله به این اطلاعات دسترسی داشته باشند. به این مثال دقت کنید تا این موضوع را بهتر درک کنید.
من کارمند شرکت آلفا هستم و به عنوان کارمند حسابداری در آنجا فعالیت می کنم. هم اکنون تنها از طریق سیستم که در اتاق کار من هست میتوانم به نرم افزار حسابداری متصل شوم و به اطلاعات دسترسی پیدا کنم. ای کاش میشد اگر من لپ تاپ خود را به شرکت بیارم ، بتونم با اون نرم افزار کار کنم. اما مدیر شبکه که به من همچین اجازه ای رو نمیدهد ، چون امنیت اطلاعتشان به خطر می افتد !!!! دسکتاپ مجازی عبارت است از دسترسی به اطلاعات و برنامه های در هر زمانی و هر جایی و هر وسیله ای . به این سه کلمه دقت کنید : هر زمانی !!!! هر جایی!!!! هر وسیله ای !!!!!!
- منظورم از وسیله ، دستگاه های موبایلی ، نه اینکه وسیله نقلیه
- معماری سیستم های کامپیوتری که در حال حاضر از آن استفاده می کنیم ، منظورم یک سیستم PC میباشد. برگرفته از لایه های زیر است .
- یک لایه سخت افزار شامل رم ، هارد ، مادربورد و…
- يک لايه سيستم عامل که سیتم عامل مورد نظر مثل ويندوز 8 بر روی آن نصب است.
- يک لايه شامل نرم افزار هاي مورد نظر که بر روی سیتم عامل نصب است .
- و يک لايه شامل اطلاعات و تنظيمات ما بر روي ان سيستم مي باشد.
در حقیقت از 4 لایه بالا تشکیل شده است ، اما با ورود تکنولوژی مجازی همه چیز دستخوش تغییر شد. دسکتاپ مجازی يک مجموعه از تکنولوژي ها براي ارائه تمام لايه هاي سيستم کامپيوتري بر روي فضاي مجازي است ، به عبارت بهتر ما لايه های سخت افزار ، نرم افزار ، سيستم عامل و تنظيمات را مجازي مي کنيم.
اين در حقيقت مدلی است که هم اکنون در بسياري از شرکت ها استفاده مي شود ، اما اين مدلی قديمي در دنيا نوين به حساب می آید و بسياري از شرکت ها تمايل به استفاده از دسکتاپ مجازي را دارند. اين مدل داراي مشکلاتي از قبيل توسعه دشوار و مديريت پيچيده و امنيت پايين مي باشد، بطور مثال مشکلاتي از قبيل خراب شدن يک کلاينت و نياز به حضور شما در آن محل براي رفع ايرادات کوچک يا اينکه نرم افزاري مثل آفيس اگر نياز به آپديت داشته باشد و شما بخواهيد ان را بر روي تمام کلاينت ها اجرا کنيد مقدار زيادي از پهناي باند شما را ميگيرد و صد ها مشکل کوچک و بزرگ دیگر که شما رنج میدهد .
دسکتاپ مجازي يک راه کار جديد براي حل تمام اين مشکلات بوجود آمده است. در دسکتاپ هاي مجازي سيستم عامل ، نرم افزارها تنظيمات آن به صورت مجازي به کار داده ميشود بطوري که کاربر احساس نمي کند که اين ها بر روي سيستمش قرار ندارد. دسکتاپ مجازي يک فرآيند جداسازي يا به عبارتي ايزوله کردن کامپونت هاي مختلف ويندوز مي باشد که مديريت هر کدام بصورت جداگانه انجام ميشود.
در آخر چند حقیقت جالب در مورد استفاده از دسکتاپ مجازی را بیان میکنم.
هم اکنون 29 درصد از نیروی کار جهانی هستند که در هر زمانی و مکانی به کار خود ادامه میدهند ، بطور مثال با چندین دستگاه کار میکنند و یا در زمان های مختلف و یا اینکه در مکان های مختلف تا سال 2017 میلادی نزدیک به 50 درصد کارمندان دنیا دوست دارند که دستگاه شخصی خود را به عنوان سیستم مورد نظر برای فعالیت و کار انتخاب کنند. نرخ رشد سالانه دیتا در بعضی از شرکت های به سالانه حدود 20 درصد میرسد که این مقدار بسیار زیاد است.
ممنون