مفاهیم و منطق لایسنسینگ: تفاوت Volume Licenses ,Retail, OEM در چیست؟
Volume Licenses
زمانی که شما قصد خرید لایسنس محصولات مایکروسافت رادارید به روشهای مختلف میتوانید این کار را انجام دهید. که این روشها عبارتاند از FPP (Full Packaged Product) و OEM (Original Equipment Manufacturer) و Volume Licensing. پس تفاوت بین انها در چیست و تفاوتهای حقوقی و قانونی در استفاده از آنها در چیست؟ این بحث را با نگاهی به لایسنس FPP شروع میکنیم.
Retail
لایسنس FPP از طریق خرید از خردهفروشی (retail) قابل انجام میباشد و برای خریدهای کمتر از 5 لایسنس روشی آسان و سریع میباشد. در این نوع فروش لایسنس به دو صورت Full و Upgrade قابل تهیه میباشد. در نوع upgrade نیاز به سیستمعامل و یا نرمافزار نصبشده با نسخه قدیمیتر میباشد و ازلحاظ مالی برای بروز رسانی روش مقرونبهصرفهای میباشد. زمانی که شما لایسنس را بهصورت retail خریداری میکنید شما وارد توافقنامهای با مایکروسافت میشوید که باید به حقوق مصرفکننده در آن متعهد باشید. این حقوق شامل جزییات بسیاری مانند حق مربوط به downgrade میباشد که در حالت کلی در نرمافزارهای FPP مجاز به انجام آن نمیباشید؛ و تعداد دستگاهی که شما مجاز به استفاده از لایسنس بر روی آن را دارا میباشید.
OEM
نرمافزارهای OEM شامل نرمافزارهایی میشود که از قبل بر روی یک دستگاه نصبشده است. برای نمونه زمانی که شما یک لپتاپ میخرید ممکن است بر روی آن سیستمعامل Widows 10 از قبل و بهصورت لایسنس شده بر روی آن نصبشده باشد که یکی از مزیتهای آن این است که شما از صحت عملکرد درست سیستمعامل و موارد مربوط به لایسنس آن آگاه هستید و در صورت بروز مشکل با شرکت سازنده آن میتوانید تماس بگیرید. در مورداستفاده از نرمافزارهای OEM نیز شما باید از قوانین و شرایط مجوزهای مربوط به آن آگاه باشید. برای مثال در مورد ویندوز 8.1Pro لایسنس شده oem شما این محدودیت رادارید که فقط تا به دو نسخه قبل یعنی Windows 7 professional و Windows Vista Business میتوانید downgrade انجام دهید.
Volume Licensing
سومین راهکار برای دستیابی به لایسنس نوع Volume Licensing میباشد. توافق و قراردادهایی که بر اساس آن میتوان این نوع لایسنس را تهیه نمود بر اساس نوع و اندازه سازمان درخواستکننده میباشد؛ که برای شرکتهای کوچک و متوسط و سازمانهای بزرگ طراحیشده است و بر اساس نوع خرید شما از این نوع لایسنس شما دارای حقوق و شرایط خاصی برای استفاده میباشید که اصطلاحاً به آن Product Use Rights (PUR) گفته میشود. در PUR بهصورت ماهانه اطلاعات جدید در توافقنامه با مایکروسافت و مسائل مربوط به پشتیبانی و نرمافزارهای جدید (بروز رسانی شده) و طرحهای جدید موجود میباشد. برای مثال اگر شما یک لایسنس upgrade برای Windows 8.1 pro از نوع volume License تهیه کنید بهطور دقیق در پنل اختصاصی به شما گفته خواهد شد که از روی چه سیستمعاملهایی و با چه شرایطی قادر به بهروزرسانی میباشید.
Source:raika.co
سلام و درود
بسیار مطلب عالی بود
مرسی
عالی بود
سپاس
درود و تشکر
بسیار عالی
خدا قوت
دم شما گرم
اطلاعات بد نبود.
البته بحث لایسنسینگ خودش دوره طولانی و خیلی پیچیده ایه
افرادی که در کمپانی های بین المللی در بخش آی تی کار میکنند همه باید این دوره رو پاس کرده باشند چون کوچکترین خطا و نقض لایسنس حتی بصورت غیر عمد جرایم بسیار سنگینی رو برای شرکت تحمیل میکنه که هیچ شرکتی حاضر به این ریسک نیست