بررسی طراحی استراتژی برای Server Consolidation

Backup  همیشه به معنای مجازی سازی نیست ، بلکه گاهی اوقات یعنی کاهش تعداد سرورهای مورد نیاز یک سازمان از طریق استفاده بهینه از منابع سرورها . برای انجام این کار نیز مقدماتی لازم است که در این قسمت قصد داریم به آن ها اشاره کنیم . قبل از هر کاری باید تعیین کنید که چه Consolidation ای برای شبکه شما مناسب است . به عنوان مثال تعیین کنید که قصد دارید روی هر سرور چند Role یا سرویس نصب باشد . مثلا اگر روی هر سرور از یک تعداد بیشتر سرویس Run کنید آن سرور به علت بار کار زیاد down خواهد شد . مقدماتی که برای انجام این کار لازم است ، عبارت است از :

  • تعیین محدوده مجازی سازی
  • تهیه لیستی از حجم کارها
  • تعیین روش های backup گیری و برقراری Fault Tolerance
  • تعیین نیازمندی هایی که بار کاری تعیین شده دارد .

تعیین محدوده مجازی سازی

اولین قدم در طراحی استراتژی Consolidation ، تعیین محدوده این پروژه است . به عنوان مثال مجازی سازی کل data center به یکباره می تواند مخاطره آمیز باشد ، هر کدام ممکن است نیاز به نصب سخت افزارهای مجازی سازی داشته باشند ، که باعث افزایش هزینه های اولیه این پروژه خواهد بود .

Server_Consolidation_VMware_ESX[1]

تهیه لیست حجم کار

تهیه لیست بار کاری یعنی تعیین اینکه چه برنامه هایی در حال حاضر Deploy شده اند ، و همچنین تعیین محل آن ها و اینکه این برنامه ها از چه ورژن سیستم عاملی استفاده می کنند . تخمین منابع مورد نیاز برای این برنامه ها و تعیین مدیر یا شخص مسئول برای رسیدگی این برنامه از جمله موتردی است که در این لیست باید قید گردد . سازگاری این برنامه ها با یکدیگر و همچنین قابلیت مجازی شدنشان ، از موارد دیگری است که در این مرحله باید به آن توجه شود . اگر برنامه ای قابلیت کار کردن در حالت مجازی را ندارد باید آن را از استراتژی Consolidation حذف کنید . کارخانه سازنده و یا License ها موقعی این عدم ناسازگاری ممکن است از که در محیط مجازی قرار می گیرند ناشی شود .

تعیین منابع لازم

تعیین منابع لازم مورد نیاز برای Workload زمانی که یک لیست حجم کار تهیه می کنید از جمله موارد بسیار مهم است . شما ابتدا باید منابعی که بارکاری شبکه ی شما در حالت فیزیکی از آن ها استفاده می کند را اندازه بگیرید . سپس مقداری به آن اضافه کنید تا اطمینان حاصل نمایید وقتی این بار کاری وارد حالت مجازی شد ، ناگهان به مقدار سقف خود نرسد . برای تخمین منابع می توانید به سه روش عمل کنید :

۱-استفاده از ابزاری به نام به Microsoft Assessment and Planning Toolkit که می تواند منابع مورد نیاز برای مجازی شدن محیط فیزیکی کنونی را لیست کند . این ابزار رایگان است . خروجی این برنامه در Excel نمایش داده می شود.

۲- استفاده از System Center Virtual Management که باید یک Agent را روی سروری که می خواهید آنالیز کنید نصب نمایید . برای استفاده از این برنامه باید برای license هزینه پرداخت کنید . خروجی این برنامه به صورت گرافیکی می باشد .

۳- می توانید خودتان به صورت دستی مثلا با استفاده از کنسول Performance Monitor با استفاده از Counter هایی که وجود دارد ، اقدام به تخمین منابع مورد نیاز خود کنید .

همچنین از میان سه روش زیر می توانید یکی را برای Backup گیری انتخاب نمایید :

۱-Application Backup : روند ساده ای با فایل های با سایز کوچک دارد ، انا تاثیر منفی بر کارایی سیستم در زمانی که Backup در حال گرفته شدن است ، می گذارد.

۲-Workload Backup : از حجم کار مجازی به وسیله Windows Backup یا به وسیله System Center ،Backup تهیه می کند. این روش نیز در زمانی که Backup در حال گرفته شدن است ، بر کارایی سیستم تاثیر منفی می گذارد.

۳-Virtualization Host Backup : از کل ماشین مجازی Backup می گیرد . هم به صورت آن لاین و هم بصورت آفلاین. حالت آفلاین باغث می شود ماشین مجازی خاموش شود ، بنابراین در این حالت Downtime داریم . برای Backup گیری به حالت آنلاین ، از System Center Data Protection Manager استفاده شده و یک Snapshot با استفاده از VSS ساخته می شود . بنابراین در این حالت Downtime نداریم.

برای برقراری Fault- tolerance برای ماشین مجازی ها نیز می توانید یکی از سه روش زیر را انتخاب کنید :

fault tolerance vmware

۱-Network Load balancing : برای سرویس هایی مثل Web خوب است از این روش استفاده شود .

۲-Application Specific Clustering : برنامه هایی مثل SQL Server به صئرت ذاتی ، توانایی ملاستر شدن را دارند ، که می توان از این قابلیت در محیط های محازی استفاده کرد .

۳- Host Clustering : با استفاده از سرویس Failover Cluster ، زمانی که Storage Shared دارید ، می تواند یکی دیگر از روشهای ایجاد Fault – tolerance در محیط مجازی شما باشد .

خلاصه و تجزیه و تحلیل حجم کار مورد نیاز

تا کنون شما حجم زیادی اطلاعات در مورد زیر ساخت شبکه تان به دست آورده اید . مرحله بعدی تحلیل این اطلاعات است . در این مرحله باید تعیین کنید که بار کاری چگونه می تواند گروهبندی شود . همچنین در این مرحله باید منابع مورد نیازی که تخمین زده اید را تهیه کنید . مثلا CPU ، Memory ، هارد دیسک و تجهیزات لازم برای شبکه .

دیدگاه 1
  1. rezaghazian says

    ممنون از زحمات شما ، امیدوارم همیشه موفق باشید ، من که واقعا هر روز از مطالب مفید سایت شما استفاده میکنم

دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.